Gezocht vrijwilligers

Geschreven door Pater Martin de Korte cp.

1359969715 groot 

 

Met spoed vrijwilligers gevraagd voor de bezetting van de winkel

bij het Bedevaartsoord Heilige Pater Karel in Munstergeleen.

 

Voor één of meerdere middagen per week,

van dinsdag t/m zondag 14:00 uur tot 17:00 uur.

 

Vrijwilligers als oproepkracht zijn ook van harte welkom.

 

U kunt zich melden bij:

Mevrouw Marij Bogmam-Schmitz

Tel. 046 204 7235  of 06 432 87 919

 

 

 

 

FOTO EXPOSITIE

Geschreven door Pater Martin de Korte cp.

Foto-expositie rondom thema ‘Aandacht’ in museum pater Karel in Munstergeleen

Het centrale ‘Leitmotiv’ van het bedevaartsoord van de heilige pater Karel in Munstergeleen is ‘Aandacht’. Daarom was er in de voorbije maanden (en nog tot en met begin november) in het museumgedeelte een expositie over leven en werken in de mijnen in onze regio.

De volgende expositie zal een fototentoonstelling worden van amateurfotografen met het thema ‘AANDACHT’. Iedere amateurfotograaf kan foto’s inzenden en iedere fotograaf kan het thema op een eigen manier in beeld brengen, dat mag geïnspireerd zijn door pater Karel, of het schilderachtige bedevaartsoord zelf, maar dat hoeft absoluut niet.

Een jury van professionals en semiprofessionele amateurs zal een selectie maken uit de ingezonden foto’s, waarna deze worden uitvergroot en een aantal maanden zullen worden tentoongesteld.

Over de opening van de expositie volgt begin november nader bericht.

Voorwaarden:

De foto’s moeten een resolutie van minimaal 300 dpi hebben, meer is prima. De rechten van de geselecteerde foto’s blijven bij de inzender, maar het bedevaartsoord krijgt wel medegebruiksrechten.

De inzender geeft bij de inzending ook naam, adres, woonplaats en contactgegevens op.

 Foto's moeten vóór 8 november 2015 worden aangeleverd via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51569533

“Jaar van de Mijnen”

Geschreven door Webmaster.

Ons bedevaartsoord wil graag aansluiten bij het “Jaar van de Mijnen” en doet dit vanuit het thema ‘aandacht’. Dit thema willen wij terug laten komen door kunstobjecten in de beeldentuin, achter de kapel, en door exposities daarmee verbonden in ons museum. Daarom hebben wij kunstenaar John Deckers opdracht gegeven om een beeld te maken, waarin het gevoel van de mijnwerkers en hun familie tot uitdrukking wordt gebracht dat er te weinig aandacht was en is voor wat de mijnsluiting voor hen betekende.

Door middel van dit beeld in combinatie met de stilte, de rust en de religieuze ruimte van het bedevaartsoord willen wij hier de aandacht op vestigen. Zo willen wij de herinnering aan de verbondenheid en het leed van toen levend houden en bijdragen aan de verwerking van dit verleden: erkenning en daarmee hopelijk ook weer rust en nieuwe energie.

De officiële onthulling van het beeld en de opening van de bijhorende expositie zijn op:

Op vrijdag 17 juli 2015 om 16.00 – 18.00 uur

(Op deze dag werden in 1967 de laatste kolen uit ‘de Maurits’ gehaald)

Ingang via de tuin van de kapel

aan de Pater Karelweg 1 (parkeergelegenheid op de markt)

Biddag 2013

Geschreven door Pater Martin de Korte cp.

IMG_7152Op zondag 2 juni vond de biddag plaatst. Nadat vorig jaar de biddag tijdens de renovatie viel, waardoor er geen ruimte was om u als vereerders en vereersters te kunnen ontvangen, konden we u dit jaar vol trots ontvangen.