Feestdag Heilige Pater Karel 2015

Feestdag

Maandag 5 januari is het 122 jaar geleden dat het leven van Pater Karel zijn voltooiing bereikte (1893) en hij de bekroning daarvan met de Hemelse heerlijkheid mocht ontvangen. Sindsdien is hij voor ontelbaren een voorspreker geweest bij O.L.Heer door gebedsverhoringen en daadwerkelijke genezingen. Reden te meer om deze hemelse geboortedag dankbaar te blijven gedenken! Voor deze feestelijke gelegenheid zal de Apostolisch Nuntius uit Den Haag, -vertegenwoordiger van Paus Franciscus in Nederland- Mgr. Dr. André Dupuy onze bijzondere gast zijn en de Hoogmis celebreren. Mgr. Dupuy werkte op de nuntiaturen in Venezuela, Tanzania, Nederland, Libanon, Iran, Ierland en bij de permanente vertegenwoordiging van de Heilige Stoel bij de Verenigde Naties.

clip_image002

Paus Johannes Paulus II benoemde hem in 1993 tot titulair aartsbisschop van Selsea en tot apostolisch nuntius van Ghana, Togo en Benin.

In 2000 werd hij nuntius in Venezuela. In 2005 werd hij nuntius bij de Europese Unie in Brussel. Een jaar later werd hij daarnaast de eerste nuntius in het Vorstendom Monaco.

In 2011 benoemde paus Benedictus XVI Dupuy tot nuntius in Nederland.

  


Pontificale Hoogmis

D
e Pontificale Hoogmis zal zijn om 19.00 uur, waarna we traditiegetrouw in kaarsenprocessie naar het Geboortehuis zullen trekken om de Relieken te vereren. Fanfare Juliana heeft haar medewerking aan deze Bidtocht toegezegd. In het park van de Karelhoeve zal U vervolgens namens de Stichting Pater Carolus Houben een glas glühwein of warme chocomel worden aangeboden. De route die we lopen is als volgt: kerk, Pancratiusstraat, Kerkstraat, Foniëlsweg, Haagstraat, Kleine Kommel, Geleenstraat oversteken,-P.C.Houbenstraat,-Kapel. We trekken door de kapel, vereren de relieken en ontbinden de Bidtocht in het park, terwijl we luisteren naar de sfeervolle klanken van de fanfare. Dankbaar voor de Genade Gods die ons door Pater Karel steeds ten deel valt, nodigen wij U allen van harte uit zijn feestdag met blijdschap te komen meevieren!

clip_image004

Zou U voor deze feestdag de Pater Karel vlag nog eens willen uithangen? Mogen we voorstellen dit te doen vanaf zaterdagmiddag 3 januari tot dinsdagavond 6 januari ? Het geeft een stuk extra sfeer aan ons dorp, en we roepen bij elkaar de herinnering aan Pater Karel op nieuw tot leven.

Mogen wij tevens de bewoners van de straten waar de processie doorheen trekt verzoeken die avond de wegen autovrij te houden?

Dank bij voorbaat aan alle medewerkers van de Buurten, Gilde MOT, Oud-Prinsen, Fanfare, Stichting P.Carolus Houben, Beheersstichting Bedevaartsoord, Broederschap Sittard-Kevelaer, Passionisten, Misdienaars, Zangkoor en Kerkbestuur.