Ierse pelgrims bezoeken Munstergeleen

Door de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten te Maastricht is in samenwerking met de Stichting Pater Carolus Houben een bedevaartreis vanuit Dublin naar de geboorteplaats van de Heilige Pater Karel georganiseerd. Een groep van 40 pelgrims zal van vrijdag 3 t/m dinsdag 7 juli o.l.v. Pater Frank Keevins C.P., pastoor van de Parochie waar Pater Karel in Ierland heeft gewerkt, een bezoek brengen aan Munstergeleen om o.a. het geboortehuis van de Heilige Pater Karel te bezoeken.

Vrijdag 3 juli zullen zij om 15.30 uur in Munstergeleen op het Pancratiusplein aankomen, een wandeling door het dorp maken, om 17.00 uur het geboortehuis bezoeken en er aansluitend in de kapel de H. Eucharistie vieren.

Op zondag 5 juli om 08.00 uur en op dinsdag 7 juli om 08.30 uur zullen zij eveneens de H. Eucharistie in de Pater Karel kapel vieren. Door hen wordt verder op zaterdag 4 juli een bezoek gebracht aan de Dom te Keulen, zondag 5 juli aan Luik en Banneux, maandag 6 juli aan Maastricht en dinsdag 7 juli aan Houthem St. Gerlach. Dinsdagmiddag 7 juli nemen zij in Eindhoven weer het vliegtuig naar Dublin.

Het ligt in de bedoeling om in 2010 weer een bedevaart vanuit Munstergeleen naar Dublin te organiseren. Verdere gegevens hierover volgen in de loop van de maand september.