Bisschop Wiertz ontvangt eerste Pater Karel-DVD

Onder de titel ‘De Heilige Karel’ heeft de Stichting Pater Carolus Houben uit Munstergeleen een DVD uitgegeven over de heiligverklaring van pater Karel. Het eerste exemplaar werd vrijdag 14 maart door stichtingsvoorzitter Wim Poeth overhandigd aan bisschop Frans Wiertz aangeboden.

‘De Heilige Karel’ is een interactieve DVD, gebaseerd op beeldmateriaal uit Munstergeleen, Dublin en Rome; een unieke herinnering aan de festiviteiten rondom de heiligverklaring in 2007. Op het audiovisuele document staat onder meer een overzicht van de gebeurtenissen van vorig jaar, waaronder de H. Mis en de processie gehouden in Munstergeleen op 24 juni en ander beeldmateriaal uit Dublin en Rome.

De stichting Pater Carolus Houben werd opgericht om de festiviteiten rondom de heiligverklaring van de pater uit Munstergeleen te organiseren, om de devotie tot de heilige te bevorderen en het beheer van het erfgoed te promoten.

De 'volksheilige' pater Karel is een bron en troost voor duizenden mensen, zowel in Munstergeleen waar hij geboren werd alsook in Dublin waar hij overleed en begraven is. De DVD kan besteld worden door overmaking van € 12,50 (inclusief verzend- en verpakkingskosten) op bankrekeningnummer 1152.21.654 ten name van Stichting Pater Carolus Houben onder vermelding van ‘DVD Heilige Karel’.