Vrijwilligers bedankt!

processie.jpgVoorzitter Wim Poeth van de Stichting Pater Carolus Houben heeft zondag de honderden vrijwilligers bedankt die het dankfeest ter ere van de heiligverklaring van Pater Karel mogelijk hebben gemaakt. Daarmee kwam een officieel eind aan drie dagen van activiteiten die door de stichting zijn gecoordineerd.

Naar schatting hebben bijna 900 mensen uit Munstergeleen en omgeving op één of andere manier vrijwillig meegewerkt aan de festiviteiten. Daaronder muzikanten, buurt- en sportverenigingen, EHBO-ers, verkeersregelaars, religieuzen, enzovoorts.

 Volle straten in Munstergeleen zondag in de buurt van de karel-kapel. Enkele duizenden bezoekers - niet alleen uit het dorp zelf maar ook uit de rest van Limburg, Brabant, Zeeland, Duitsland, Ierland, Schotland en Italië - waren aanwezig. Onder hen ook een groep parochianen uit de Mount Argus parochie in Dublin, die op eigen gelegenheid naar Munstergeleen waren gekomen. (Foto: Bisdom Roermond)

Medewerkers van een groot aantal verenigingen en buurten uit Munstergeleen waren zondag al vroeg opgestaan om de straten op de processieroute te versieren, het verkeer in goede banen te leiden, en om de sporthal in te richten voor de heilige mis.

Volgens de organisatie hebben 1400 mensen hebben 's ochtends de plechtige hoogmis gevolgd in de Pancratiuskerk. De 450 extra stoelen in de naburige sporthal, waar de mis op een groot scherm was te volgen, waren bijna allemaal bezet.

Een groot deel van de misgangers heeft ook meegelopen in de reliekenprocessie. Schattingen van het aantal mensen dat langs de kant stond toe te kijken lopen van 2000 tot 3000 mensen.

's Middags hebben ruim 700 mensen het concert in het paviljoen bezocht, dat werd gegeven door harmoniën St Caecilia uit Simpelveld en St Cecilia Oud Geleen, het DSM-Sabic mannenkoor, de drum- en percussieband van Fanfare Juliana uit Munstergeleen en het klaroenkorps van de schutterij Marcellinus en Petrus uit Oud Geleen.

De Ierse dag - Pater Karel doorbracht een groot deel van leven in Dublin - zorgde zaterdag ook al voor een vol paviljoen. Het Ierse bier smaakte goed en was al halverwege de avond uitverkocht. Het feestweekend was vrijdagavond gestart met een concert van Fanfare Juliana uit Munstergeleen en van het reunie-orkest van de Limburgse Jagers. Pater Karel heeft in zijn militaire diensttijd (van slechts vier maanden) gediend bij dit legeronderdeel.