Groots dankfeest in Munstergeleen ter ere van de Heiligverklaring van Pater Karel

In het weekeinde van 22/23/24 juni viert Munstergeleen een groots dankfeest ter ere van de Heiligverklaring van dorpsgenoot Pater Karel Houben. Hiervoor staat tussen donderdag en maandag een speciaal paviljoen op de markt.

carlo-di-s-andrea1.jpg

De organisatie van het feest is in handen van de Stichting Pater Carolus Houben, samen met verenigingen en vrijwilligers uit Munstergeleen en omgeving.

Hoogtepunt wordt de plechtige Hoogmis in de Sint Pancratius kerk op zondag 24 juni om 10:30 uur en de daarop volgende processie.

De processie eindigt omstreeks het middaguur bij de kapel in het geboortehuis van Pater Karel met de verering van de relikwie van Karel. Enkele harmoniën, waaronder de Munstergeleense Fanfare Juliana en enkele schutterijen uit de omgeving, lopen mee in de processie, net als verenigingen uit Munstergeleen, Sittard en Geleen.

De weekendviering begint vrijdagavond rond 19:00 uur met een speciaal concert in het paviljoen van het reuniekorps van De Limburgse Jagers en Fanfare Juliana. De opening wordt om 18:50 uur verricht door Pater Giovanni van de Passionisten uit Rome en Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen.

Zaterdag is er een Ierse middag en avond vanaf 15:30 uur.

Voor het volledige programma, klik hier

Verkeersmaatregelen