Bisschop Wiertz ontvangt eerste Pater-Karel vlag

ROERMOND, 30 maart -- 'Gouverneur ontvangt de eersteKarelvlag Pater Karel-vlag', kopte de krant vrijdagmorgen. Dat is echter maar ten dele waar, want de állereerste vlag bij gelegenheid van de aanstaande heiligverklaring van Pater Karel Houben werd vrijdagmiddag 30 maart aangeboden aan bisschop Frans Wiertz van Roermond, zo meldt de website van het Bisdom Roermond.

Pastoor Harrie Broers van Munstergeleen en Frans Veugen en Herman Greten van de Stichting Carolus Houben waren er speciaal voor naar Roermond getogen.

"Gouverneur Frissen krijgt komende week officieel de 'eerste' vlag overhandigd,'' zegt pastoor Broers, "maar de állereerste vlag is natuurlijk voor de hoogste kerkelijke bestuurder in Limburg.''

Bisschop Wiertz nam de vlag met plezier in ontvangst en beloofde hem bij gelegenheid op een daarvoor geschikte plek te zullen uithangen. De stichting heeft overigens duizend vlaggen laten drukken, zodat er voldoende beschikbaar zijn.

De vlag is verkrijgbaar in Munstergeleen vanaf 10 april voor 5 euro in de pastorie van de Sint Pancratiuskerk en drogisterij Oukouk aan de de Houbeneindstraat.