Dublin presenteert nieuw portret Pater Karel

Portret Pater Karel

In Dublin hebben de Paters Passionisten deze week het nieuwe portret van Pater Karel gepresenteerd. In het portret zit niet alleen een verwijzing naar Dublin, maar ook naar zijn geboortehuis in Munstergeleen.

Het portret is gemaakt door de kunstenaar James Hanley RHA. Hanley is een gevierd kunstenaar in Ierland en voert de title 'RHA', voor Royal Hibernian Academy in Dublin. Hij maakt eerder een portret van de Ierse premier Bertie Ahern.

"Het beeld van de Zalige Karel dat ik uiteindelijk heb gekozen, na veel discussie met de Passionisten, is dat van de heilige in het midden van zijn leven," zegt Hanley op de website van de Mount Argus parochie.

"Hij staat hier niet als een naieve jongeling of een oudere man in slechte gezondheid, maar als een man op zijn top, met een kalme, serene blik.

"Man voor alle tijden"

 "Om een eenvoudig nieuw beeld van de Zalige Karel te maken, wordt hij afgebeeld zonder de karakteristieke 'biretta' (die hem bovendien specificiek gedateerd zou laten zien) en in eenvoudigere kleren zodat alle aandacht komt te liggen op het passionistenteken op zijn borst," aldus Hanley

"Op de achtergrond zijn geboorteplaats in Nederland, en Mount Argus in Dublin. De belettering rond het beeld, in een cirkel, vormt ook een krans, de medaille, de postzegel en het logo om een nieuw beeld neer te zetten van een man voor alle tijden."